dissabte, 23 de juny del 2012

Coca Sant Joan

Aquesta és la recepta que vaig seguir, per fer la coca de Sant Joan amb crema pastelera i pinyons.

Per fer la massa necessitarem:

INGREDIENTS:
100 g sucre
La pell d'una taronja i una llimona
2 ous
65 g mantega
120 g llet
30 g de aigua de azahar (es pot substituir per anís)
30 g llevat de panaderia
480 g farina
1 pel de sal
1 ou per a pintar la superficie
Pinyons, fruitas confitadas, sucre o crema pastissera per a decorar.

PREPARACIÓ:
 Pulveritzar el sucre 30 segons a velocitat 5-10, afegir les pells (ben assecades) i pulveritzar altres 30 segons a la mateixa velocitat. Vajeu amb l' ajuda de l' espàtula les restes.
 Afegir els ous, la mantega, la llet, el llevat i l'anís o l' aigua de azahar i barrejar 4 segons a velocitat 3. Programar 2 minuts, temperatura 37º a velocitat 2.

 Afegir la farina, barrejar 4 segons a velocitat 6 i programar 2 minuts a velocitat espiga.
 Treieu la massa del got i estireu a sobre la safata del forn folrada amb paper vegetal. Deixeu pujar la mateixa uns 50 minuts allunyada dels corrents.

Escalfar el forn a 180º.
Decoreu amb les fruites i pinyons o bé amb l'ajuda d'una maniga pastissera feu uns quadrats amb la crema, pinteu amb l'ou batut, tiureu per a sobre sucre granulat llleugerament humit amb unes gotes d'aguia i ficar al forn uns 15 o 20 minuts a 180º.

Crema pastissera:

INGREDIENTS:
100 g sucre
500 g llet sencera
50 g maicena
3  ous
1 cullaradeta sucre avainillat
PREPARACIÓ:

Possar tots els ingredients en el got i programeu 7 minuts, temperatura 90º, velocitat 4.

Retireu a un recipient i cubriu amb film transparent enganxat a la crema o aboqueu en una maniga pastissera (per que no es faci crosta a la superficie). Deixeu refredar i reserveu a la nevera durant 1 hora como a mínim abans de fer-la servir.

Suggeréncies: Per que fa a la massa, la vaig fer a la nit, vaig treure la tapa del got i vaig possar un drap humit per sobre, va estar així tota la nit, a l'endemà la vaig treure del got, la vaig estirar a la safata del forn, i la vaig deixar una horeta més en repós fora de les corrents d'aire.
Crema: Es pot fer només amb rovells d'ou, fent servir 6 rovells en lloc de 3 ous.

I aquest és el resultat, bon profit !!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada