Per fer la massa necessitarem:
INGREDIENTS:
100 g sucreLa pell d'una taronja i una llimona
2 ous
65 g mantega
120 g llet
30 g de aigua de azahar (es pot substituir per anís)
30 g llevat de panaderia
480 g farina
1 pel de sal
1 ou per a pintar la superficie
Pinyons, fruitas confitadas, sucre o crema pastissera per a decorar.
PREPARACIÓ:
Pulveritzar el sucre 30 segons a velocitat 5-10, afegir
les pells (ben assecades) i pulveritzar altres 30 segons a la mateixa velocitat.
Vajeu amb l' ajuda de l' espàtula les restes.
Afegir els ous,
la mantega, la llet, el llevat i l'anís o l' aigua de azahar i barrejar 4 segons a
velocitat 3. Programar 2 minuts, temperatura 37º a velocitat 2.
Afegir la farina,
barrejar 4 segons a velocitat 6 i programar 2 minuts a velocitat espiga.
Treieu la massa del
got i estireu a sobre la safata del forn folrada amb paper vegetal. Deixeu pujar
la mateixa uns 50 minuts allunyada dels corrents.
Escalfar el forn a 180º.
Decoreu amb les
fruites i pinyons o bé amb l'ajuda d'una maniga pastissera feu uns quadrats
amb la crema, pinteu amb l'ou batut, tiureu per a sobre sucre granulat
llleugerament humit amb unes gotes d'aguia i ficar al forn uns 15 o 20 minuts a 180º.Crema pastissera:
INGREDIENTS:
100 g sucre
500 g llet sencera
50 g maicena
3 ous
1 cullaradeta sucre avainillat
PREPARACIÓ:
Possar tots els ingredients en el got i programeu 7 minuts, temperatura 90º, velocitat 4.
Retireu a un recipient i cubriu amb film transparent enganxat a la crema o aboqueu en una maniga pastissera (per que no es faci crosta a la superficie). Deixeu refredar i reserveu a la nevera durant 1 hora como a mínim abans de fer-la servir.
Suggeréncies: Per que fa a la massa, la vaig fer a la nit, vaig treure la tapa del got i vaig possar un drap humit per sobre, va estar així tota la nit, a l'endemà la vaig treure del got, la vaig estirar a la safata del forn, i la vaig deixar una horeta més en repós fora de les corrents d'aire.
Crema: Es pot fer només amb rovells d'ou, fent servir 6 rovells en lloc de 3 ous.
I aquest és el resultat, bon profit !!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada